Mushroom Valley gaat high in 2019!

Thuisbasis Mushroom Valley geopend door burgemeester Kees van Rooij van Meierijstad

Mushroom Valley heeft op maandag 21 januari tijdens haar 1e partnerbijeenkomst van 2019 burgemeester Kees van Rooij van Meierijstad benoemd tot ambassadeur. Daarnaast stond deze bijeenkomst in het teken van de officiële opening van de eigen Box in Box binnen Brightlands Campus Greenport Venlo en presentatie van de plannen voor 2019. De rode draad van deze bijeenkomst vormde de culinaire verkenningstour door de nieuwe thuisbasis, Brightlands Campus Greenport Venlo.

Mushroom Valley werd in 2017 opgericht met de ambitie om de internationale positie van de Nederlandse paddenstoelensector te versterken. Dit doet Mushroom Valley inmiddels samen met een dertigtal partners en ruim tien supporters. 

Mushroom Valley gaat high
“De plannen van Mushroom Valley voor 2019 zijn high!” vertelde projectleider Jan Janssen afgelopen maandag. “Een voorbeeld is het project ‘Word jij ook zo high van paddenstoelen’ dat inzet op het enthousiasmeren van studenten voor een carrière in de paddenstoelensector. Hiermee wordt invulling gegeven aan de vraag van partners naar arbeidskrachten. Een hoogtepunt in dit kader vormen de Champignondagen die van 22 tot 24 mei 2019 worden georganiseerd in ’s-Hertogenbosch.” Mushroom Valley organiseert de laatste dag van deze internationale paddenstoelenbeurs een programma voor studenten. “Daarnaast gaat onze trainee Kevin van Berlo volop aan de slag met het realiseren van ‘De kwekerij van de toekomst’. Binnen deze kwekerij staat niet alleen produceren, maar vooral innoveren, educatie en verbinden centraal”, aldus Janssen.

De kracht van samen
Om invulling te geven aan deze ambitieuze plannen voor 2019 is samenwerking onmisbaar. Daarom werd net als tijdens De Nationale Paddenstoelendag vorig jaar de link gemaakt met de foodregio Noordoost-Brabant. Burgemeester Kees van Rooij van Meierijstad mocht de nieuwe thuisbasis van Mushroom Valley officieel openen en de ‘Mushroom Valley-graffitimuur’, gemaakt door Fish, onthullen. Vervolgens werd Van Rooij door Jan Hulsen, voorzitter van Mushroom Valley, benoemd tot ambassadeur van Mushroom Valley. Vanwege zijn inzet voorafgaand aan de oprichting van Mushroom Valley, maar vooral ook voor de verbindende rol die hij kan en wil invullen tussen Mushroom Valley en de regio Noordoost-Brabant waarbinnen onder meer AgriFood Capital valt.

Ontmoeten
De rode draad tijdens de partnerbijeenkomst vormde de culinaire verkenningstour door Brightlands Campus Greenport Venlo. Genietend van heerlijke hapjes, uiteraard met paddenstoelen in de hoofdrol, maakten de gasten kennis met Brightlands keuken, Kokkerelli, Brightlabs, Bio Treat Center, Compas Agro, Bright 5, MiFood en Blue Engineering.
Mushroom Valley heeft zich gevestigd in de Brightlands Campus Greenport Venlo, welke gestationeerd is binnen Villa Flora. Mushroom Valley deelt samen met BVB Euroveen, Brightlabs en Compas Agro zes box-in-boxen.
Binnen Brightlands Campus Greenport Venlo werken vernieuwers uit het bedrijfsleven, wetenschap en onderwijs samen aan innovaties op het gebied van gezonde voeding, plantenveredeling, - teelt en alternatieve grondstoffen en voedselbronnen. Ontmoeten en verbinden staat binnen Brightlands Campus Greenport Venlo centraal en dat biedt kansen voor zowel Mushroom Valley als haar partners en supporters.