Nieuwe compostfabriek CNC geopend door Koning Willem Alexander

Op vrijdag 13 april heeft Koning Willem Alexander de nieuwe Indoor Verse Compost fabriek van onze partner CNC Grondstoffen in Milsbeek geopend. Voorafgaand aan de officiële opening werd de Koning rondgeleid door de nieuwe fabriek van Europa’s grootste leverancier van compost en dekaarde voor de teelt van champignons. 

In de nieuwe fabriek in het Noord-Limburgse Milsbeek worden wekelijks zo’n 400 vrachtwagens paardenpoep en kippenmest gestort. In vier weken tijd maakt CNC er compost van dat wordt gebruikt bij de teelt van champignons. De compost wordt in tunnels verbouwd en de lucht wordt ‘gewassen’ voordat deze in de buitenlucht komt. Een ander milieuvoordeel van de nieuwe fabriek is dat nu het hele productieproces in Milsbeek kan plaatsvinden. Voorheen moesten de eerste fasen van het productieproces in een andere fabriek van CNC in Moerdijk plaatsvinden. Zo reden heel vaak vrachtwagens heen en weer tussen Milsbeek en Moerdijk. Dat is nu verleden tijd.

CNC draagt bij aan de circulaire economie, door kippen- en paardenmest volledig en op milieuvriendelijke wijze te hergebruiken. Hiermee wist CNC Koning Willem Alexander te enthousiasmeren om de openingshandeling te verrichten.

Lees ook de artikelen van NOS en De Gelderlander via onderstaande links:

De Gelderlander: CNC viert feest: Koning Willem Alexander opent hypermoderne compostfabriek Milsbeek

NOS (incl. radiointerview met CNC directeur Tom van Wijk): Nieuwe compostfabriek wast voor lozing mestlucht schoon