Koning Willem Alexander opent nieuwe fabriek CNC

Op vrijdag 13 april a.s. opent Zijne Majesteit de Koning de nieuwe Indoor Verse Compost fabriek van onze partner CNC Grondstoffen in Milsbeek. Voorafgaand aan de officiële opening wordt Koning Willem-Alexander rondgeleid door de nieuwe fabriek van onze partner CNC Grondstoffen.

Eind december heeft CNC de 32 tunnels van de nieuwe fabriek in gebruik genomen. Alle doorgroeide compost van CNC grondstoffen wordt nu geproduceerd op basis van Indoor Verse Compost met een optimale procesduur. Bij de productie van Indoor Verse Compost wordt kippen- en paardenmest volledig hergebruikt, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de circulaire economie. Met luchtwassers worden de ammoniakgassen verwijderd en de teruggewonnen ammoniak wordt opnieuw gebruikt in het productieproces. Om de mestgeur te neutraliseren, gebruikt CNC biobedden gevuld met boomschors. De boomschors bevat micro-organismen die geurstoffen opnemen. Het eindproduct is een duurzaam en hoogwaardig substraat voor de teelt van champignons.

CNC Grondstoffen verwerkt jaarlijks meer dan 600.000 ton paardenmest, kippenmest, stro en gips tot een hoogwaardige compost voor de teelt van champignons, ofwel champignonsubstraat.

De opening van de nieuwe fabriek is alleen bij te wonen voor genodigden.

Bron: CNC Grondstoffen