Champignon Obstakel Run

Op zaterdag 27 oktober organiseert Champignonkwekerijen de Hopwaag bij Hoppies in de polder van Ammerzoden de Champignon Obstakel Run. Hier draait het niet alleen om de run, maar ook om gezond en vooral goed eten. Plezier en gezelligheid staan bij de organisatie hoog in het vaandel.

Online course Mushrooms

Paddenstoelen worden wereldwijd geteeld. De kennis van de teelt is minder goed verspreid: die bevindt zich vooral in Nederland. HAS Den Bosch, Mushroom Valley en Delphy hebben daar iets op gevonden. Voor wereldwijd geïnteresseerde in de paddenstoelenteelt is een online cursus ontwikkeld.

BVB Substrates bundelt krachten met Kekkilä

BVB Substrates produceert al 100 jaar substraten van de hoogste kwaliteit. Om klanten nóg beter te bedienen met duurzame oplossingen gaat BVB Substrates samen met Kekkilä, dochterbedrijf van het Finse Vapo Oy. Peter Jan Kuiper, CEO BVB: ‘Een topcombinatie die past bij onze ambitie.’

Delphy | Korte cursus compostering

Van 19 t/m 23 november 2018 organiseert Delphy een korte cursus compostering (Agaricus).

Cursus paddenstoelenteelt

Delphy biedt de volgende cursus aan op het gebied van paddenstoelenteelt:

Champignondagen 2019

Volgend jaar vindt van woensdag 22 mei tot en met vrijdag 24 mei de 35e editie van de Champignondagen plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. De Nederlandse champignonindustrie is een van de grootste spelers in de champignonindustrie wereldwijd! De Champignondagen zijn een perfect platform voor Nederlandse en Internationale bedrijven om hun technologieën en diensten te presenteren en om de nieuwste informatie en inzichten te verkrijgen. De organisatoren (Stichting Champignondagen) verwachten een aanwezigheid van meer dan 3.000 professionals uit allerlei landen.

Mushroom Composting and Growing master

De volgende cursus Mushroom Composting and growing Master die wordt georganiseerd door Mushroom Office vindt plaats van 22 t/m 27 oktober. De cursus wordt gegeven door Mark den Ouden en John Peeters. Meer informatie over de inhoud van de cursus, kosten en het programma vindt u op www.mushroomoffice.com.

Nieuw voedingsmiddel status voor champignons met vitamine D

Scelta Mushrooms BV heeft succesvol toestemming gekregen van EFSA, de Europese voedsel veiligheidsautoriteit, om de status nieuw voedingsmiddel of novel food te mogen gebruiken. In lijn met verordening (EU) 2018/1011 van 17 juli 2018 heeft Scelta een methode ontwikkeld die vitamine D2 vrij laat komen in champignons. Deze vitamine is van nature namelijk beschikbaar in champignons.

Novel food status for Scelta vitamin D mushrooms

Scelta Mushrooms BV has successfully received authorization from EFSA, the European food safety authority, to use the novel food status. In accordance with regulation (EU) 2018/1011 of 17 July 2018 Scelta has developed a method to access the naturally available vitamin D2 in mushrooms.